Groepstrajecten

De adolescentieperiode is een periode waarin jongeren bewust en onbewust op zoek zijn naar zichzelf: wie ben ik? wie wil ik zijn? hoe zien anderen mij? waar hoor ik bij? waar wil ik bijhoren?... zijn vragen die erg diep (kunnen) gaan en horen bij een gezonde ontwikkeling van identiteit en zelfbeeld. 

Opdat deze ontwikkeling evenwichtig zou verlopen is het belangrijk dat jongeren in contact komen met 'peers'. Peers zijn ontwikkelingsgelijken, waarbij men (h)erkenning vindt, waarmee men zich kan identificeren, waaraan men zich kan spiegelen. Meer- en hoogbegaafde jongeren vinden die ontwikkelingsgelijken niet altijd even makkelijk in hun directe omgeving waardoor ze soms het gevoel krijgen 'anders' te zijn, 'raar' te zijn, niet ergens 'echt' bij te horen etc. wat een evenwichtige ontwikkeling van hun zelfbeeld kan hinderen.  ________________________________________________________________________________________

Ga JIJ mee op REBOOST!-zomerkamp? 

Wil je graag met andere jongeren op avontuur vertrekken? Zin om je eigen sterke kanten en die van anderen te ontdekken? Wil je jouw weg vinden om je doel te bereiken en eerste stappen in die richting zetten? Wil je graag met meer zelfvertrouwen in het leven staan en de kracht en moed vinden om jouw eigen pad te bewandelen? Samen met anderen (sportieve) uitdagingen aangaan én vooral ook héél véél FUN hebben?

Is het antwoord op bovenstaande vragen een overtuigend ‘JA’, dan zijn onze zomerkampen écht iets voor jou!

Voor wie? voor jongeren uit het 1ste tem 5de middelbaar;

Wanneer?

De REBOOST!-vijfdaagse gaat door van 12/8 tem 16/8; 

De REBOOST!-driedaagse gaat door van 21/8 tem 23/8;

Waar? De Portier, Aalst.

Aantal deelnemers? Min. 6- max. 12 deelnemers

Wat? 

REBOOST! zomer-driedaagse: 21/8 tem 23/8 (telkens van 9u tot 16u)

Tijdens deze driedaagse staat het ontdekken en benutten van jouw volle potentieel centraal. Want om te kunnen floreren, is zelfkennis essentieel. Wie ben ik? Wat zijn mijn passies en waar krijg ik energie van?

Samen gaan we op ontdekkingstocht naar ieders unieke talenten. Stel je voor dat je deze talenten volledig kunt benutten, zonder belemmeringen, gewoon helemaal jezelf zijn. Samen brengen we de mogelijkheden in kaart door middel van een moodboard.

Tegelijkertijd gaan we op zoek naar onze bondgenoten, mensen die ons ondersteunen en helpen schitteren!

Deze unieke driedaagse combineert creatieve coaching, speltechnieken en avontuurlijke activiteiten om hoogbegaafde jongeren met zichzelf en met elkaar in contact te brengen. Zo willen we bijdragen aan een evenwichtige sociale en persoonlijke ontwikkeling, waarbij iedereen de kans krijgt om te bloeien en te groeien.

REBOOST! zomer-vijfdaagse: 12/8 tem 16/8 (telkens van 9u tot 16u mét een overnachting op 15/8)

De rode draad in onze REBOOST!-vijfdaagse is het classificatiesysteem van karaktersterktes en deugden uit de positieve psychologie. Samen gaan we op zoek naar éénieders unieke karaktersterktes. Vervolgens brengen we die écht tot leven door ze creatief in beeld te brengen. Daarnaast staan we stil bij de momenten waarop we die karaktersterktes hebben ingezet als kracht en ze ons door moeilijkere momenten hebben geholpen. We sluiten de week af met een magisch ritueel aan het kampvuur in de warme groep die we intussen zijn geworden. Dit is zoveel meer dan 'een kampje'... dit is een unieke ervaring die je nooit meer zal vergeten!

In beide zomerkampen voorzien we in de namiddag telkens een avontuurlijke activiteit waarin grenzen worden verlegd, vriendschappen worden gesmeed en héél veel fun wordt beleefd

Het REBOOST! pakket bestaat uit volgende elementen:

  • online intake
  • individuele - en groepscoachingsessies door twee ervaren coaches (met expertise in hoogbegaafdheid)
  • avontuurlijke activiteiten zoals touwenparcours, sup, Highland games, escape room, vlottenbouw etc. In de REBOOST!-vijfdaagse is eveneens een avondactiviteit (yoga) en één overnachting inbegrepen (van 15 op 16/8)
  • een terugkomdag voor alle REBOOST!- deelnemers & hun ouders.

Prijs?

Prijs van de REBOOST!-driedaagse is 342€ (incl. verzekering).

Prijs van de REBOOST!-vijfdaagse is 442€ (incl. verzekering).

REBOOST! wordt georganiseerd in samenwerking met Els Van Schepdael van Dag-Licht

Heb je interesse? Reserveer dan snel jouw plaatsje en schrijf je dan in via onderstaande knop

Heb je toch wat vragen/is er nog enige twijfel of dit wel iets voor jou is, stuur dan gerust een mailtje naar info@liesbetdewit.be of bel 0485/61 83 31.

Wij kunnen amper wachten tot het zomer wordt! En jij!?

Dit is hoe de deelnemers van onze 2023-editie REBOOST! ervaarden

" REBOOST! is een kamp waar je superleuke activiteiten doet, meer zelfvertrouwen opdoet en  levenwijsheid krijgt. Je leert wat je talenten zijn en hoe je deze kan inzetten om je doelen te bereiken." (E., 14 jaar)

"Het is een kamp waarbij je jezelf beter leert kennen en meer zelfvertrouwen krijgt terwijl je ook nog eens leuke vrienden ontmoet."

"Keitof kamp waar je iedereen vertrouwt en fantastische activiteiten doet!"

"Een kamp waar je anderen ontdekt die net zoals jou zijn."

_________________________________________________________________________________________

Het REBOOST!-jaartraject is een floreertraject voor meer-en hoogbegaafde jongeren uit eerste tot en met vijfde jaar middelbaar. De rode draad is psycho-educatie in een groep van gelijkgestemden. Hierdoor wordt een kader gecreëerd waarin in alle rust en veiligheid samen antwoorden worden gezocht op die dieperliggende vragen want ... jezelf vinden en worden doe je niet alleen, maar in interactie met anderen.

Doelen

- bewust worden van je talenten én deze ook bewust kunnen inzetten

- het verhogen van zelfinzicht en zelfvertrouwen én proactief eigen doelen creëren

- durven fouten maken, durven falen én durven stralen! 

- leren herkennen en omgaan met (intense) emoties

- voelen van (h)erkenning door interactie met gelijkgestemden én bouwen aan een krachtig, sociaal netwerk

Concreet: 1 keer per maand (behalve in december en juni omwille van examens) komen we op zaterdag samen om te werken rond bepaalde thema's. Door een combinatie van theorie, interactieve oefeningen en opdrachten wordt de opgedane kennis toegepast op eigen persoon en leven waardoor een persoonlijk leerproces gefaciliteerd wordt. 

Maatwerk: er zijn een aantal vastliggende thema's die zeker aan bod komen zoals hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, mindset & faalangst, motivatie en emotie(regulatie). Deze worden aangevuld met thema's die actueel bij de jongeren leven tijdens het traject.

Data : 21/10/2023, 18/11/2023, 13/1/2024, 3/2/2024, 2/3/2024, 20/4/2024, 18/5/2024 voor jongeren, telkens van 10-13u Gezamenlijk oudermoment : 25 mei 2024 van 10-12u

Locatie: De Portier (Aalst) 

Prijs: 697€ (incl. BTW) Mogelijkheid tot gespreide betaling: 2 x 350€ of maandelijks 90€.

Inschrijven kan via volgende link

Twijfel je of dit iets is voor jouw zoon of dochter, neem dan zeker contact op. Wij geven graag bijkomende toelichting. 

Groepstrajecten

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x