Ontmoeting

“Connection is why we're here. We are hardwired to connect with others, it's what gives purpose and meaning to our lives, and without it there is suffering.” (B. Brown)

Mensen zijn sociale wezens. De nood om ergens bij te horen gaat terug tot in de prehistorie en is van fundamentele aard. Deel uitmaken van een groep, je ergens ‘thuis’ voelen is een voorwaarde voor een evenwichtige (zelfbeeld) ontwikkeling. (Hoog)begaafde mensen vinden het soms moeilijker om die zogenaamde ‘ontwikkelingsgelijken’ ('peers') te vinden wat kan resulteren in gevoelens van ‘anders zijn’ en eenzaamheid. Door het organiseren van ontmoetingsmomenten wil ik het potentieel ontstaan van krachtige, sociale relaties faciliteren. 

Ontmoetingswandelingen rond hoogbegaafdheid in Dilbeek

Het vinden van - en verbinden met ontwikkelingsgelijken ('peers') wordt in wetenschappelijke modellen van hoogbegaafdheid genoemd als een belangrijke voorwaarde voor een evenwichtige ontwikkeling.

Makkelijker gezegd dan gedaan wanneer jouw cognitieve voorsprong resulteert in interesses die niet aansluiten bij die van je klasgenoten, of wanneer je vriendschapsverwachtingen anders liggen en niet makkelijk ingevuld raken, of wanneer je zo snel en complex denkt dat je collega's en/of leidinggevende niet steeds kunnen volgen en je het na een aantal pogingen dan maar voor bekeken houdt of wanneer je een vermoeden hebt van hoogbegaafdheid bij je kind maar je dit niet goed durft uit te spreken omwille van schroom en de beladenheid van het woord....

Om bovenstaande en nog zo veel meer redenen organiseren Els Van Schepdael (Dag-Licht) en ikzelf op regelmatige basis ontmoetingswandelingen rond hoogbegaafdheid. We wandelen samen in Dilbeek en delen zorgen, vragen, verwachtingen, verlangens en successen met elkaar. We sluiten de wandeling steeds af met een drankje. Zo kan er gezellig nagepraat worden, kunnen contactgegevens worden uitgewisseld en leggen we samen het fundament van een verbindende community!

Wandeling voor volwassenen (18+)

  • Wanneer: 4 februari 2024. We komen om 10u samen voor een wandeling van 1.5 uur. Om 11.30u maken we tijd voor een (warm) drankje. Bij écht koud weer, steken we de vuurkorf aan. Het einde is voorzien rond 13u.
  • Prijs: de prijs voor de wandeling (incl. drankje) bedraagt 15 €.
  • Waar: we komen samen in Dilbeek (concrete plaats van afspraak volgt).
  • Thema: we kijken dankbaar terug op het voorbije jaar en blikken hoopvol vooruit naar het nieuwe jaar waarbij we onze doelen met elkaar uitwisselen. Daarbij nemen we onze psychologische basisbehoeften onder de loep en laden we onze batterijen op door het delen met en inspireren van elkaar. 

Inschrijven kan via onderstaande knop


Gezinswandeling

  • Wanneer: 28 april 2024. We komen om 10u samen voor een wandeling van 1.5 uur. Om 11.30u maken we tijd voor een drankje. Het einde is voorzien rond 13u
  • Prijs: de prijs voor de wandeling (incl. drankje) bedraagt 15 €.
  • Waar: we komen samen in Dilbeek (concrete plaats van afspraak volgt).
  • Thema: we faciliteren verbinding binnen en tussen gezinnen en zorgen voor een leuke extra activiteit voor de kinderen en adolescenten.

Inschrijven kan via onderstaande knopGroeitraject voor jongeren

REBOOST! 

Een driedaagse voor jongeren in de eerste en tweede graad van het middelbaar

Wil je graag met andere jongeren (leeftijdsgenoten) op avontuur vertrekken (maar slaap je wel liever elke avond in je eigen bed)? Wil je je (beter) begrepen voelen? Voel je soms angst en wil je die overwinnen? Zin om je eigen sterke kanten en die van anderen te ontdekken? Echt een klik ervaren tussen jou en de andere(n)? Wil je jouw weg vinden om je doel te bereiken en eerste stapjes in die richting zetten? Wil je met twee voeten springen in jouw leven en samen met anderen (sportieve) uitdagingen aangaan én vooral ook héél véél FUN hebben?

Is het antwoord op (de meeste van) bovenstaande vragen een overtuigend 'JA', dan is onze driedaagse écht iets voor jou! Na deze dagen sta je met meer zelfvertrouwen in het leven en heb je de kracht gevonden om jouw pad te bewandelen! Na deze dagen, heb je geklommen in touwen (hoogteparcours), met een reuzekano op de Dender gevaren, ben je ontsnapt uit een escaperoom en heb je nog aan zo veel meer andere leuke activiteiten kunnen deelnemen .

REBOOST! wordt georganiseerd in samenwerking met Els Van Schepdael van Dag-Licht

Helaas, onze eerste REBOOST!-zomer is voorbij! Heb je interesse om deel te nemen aan volgende edities (die komen er zeker!), mail dan naar info@liesbetdewit.be Dan noteren we jouw naam en verzeker jij jouw plekje!


Neem contact op

Ontmoeting

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x