Ontmoeting

“Connection is why we're here. We are hardwired to connect with others, it's what gives purpose and meaning to our lives, and without it there is suffering.” (B. Brown)

Mensen zijn sociale wezens. De nood om ergens bij te horen gaat terug tot in de prehistorie en is van fundamentele aard. Deel uitmaken van een groep, je ergens ‘thuis’ voelen is een voorwaarde voor een evenwichtige (zelfbeeld) ontwikkeling. (Hoog)begaafde mensen vinden het soms moeilijker om die zogenaamde ‘ontwikkelingsgelijken’ ('peers') te vinden wat kan resulteren in gevoelens van ‘anders zijn’ en eenzaamheid. Door het organiseren van ontmoetingsmomenten wil ik het potentieel ontstaan van krachtige, sociale relaties faciliteren. 

Ontmoetingsmomenten rond hoogbegaafdheid in Dilbeek

Het vinden van - en verbinden met ontwikkelingsgelijken ('peers') wordt in wetenschappelijke modellen van hoogbegaafdheid genoemd als een belangrijke voorwaarde voor een evenwichtige ontwikkeling.

Makkelijker gezegd dan gedaan wanneer jouw cognitieve voorsprong resulteert in interesses die niet aansluiten bij die van je klasgenoten, of wanneer je vriendschapsverwachtingen anders liggen en niet makkelijk ingevuld raken, of wanneer je zo snel en complex denkt dat je collega's en/of leidinggevende niet steeds kunnen volgen en je het na een aantal pogingen dan maar voor bekeken houdt of wanneer je een vermoeden hebt van hoogbegaafdheid bij je kind maar je dit niet goed durft uit te spreken omwille van schroom en de beladenheid van het woord....

Om bovenstaande en nog zo veel meer redenen organiseren Els Van Schepdael (Dag-Licht) en ikzelf op regelmatige basis ontmoetingsmomenten rond hoogbegaafdheid. We wandelen samen in Dilbeek en delen zorgen, vragen, verwachtingen, verlangens en successen met elkaar. We sluiten de wandeling steeds af met een drankje. Zo kan er gezellig nagepraat worden, kunnen contactgegevens worden uitgewisseld en leggen we samen het fundament van een verbindende community!

Wandeling voor volwassenen (18+)

  • Wanneer: 4 februari 2024. We komen om 10u samen voor een wandeling van 1.5 uur. Om 11.30u maken we tijd voor een (warm) drankje. Bij écht koud weer, steken we de vuurkorf aan. Het einde is voorzien rond 13u.
  • Prijs: de prijs voor de wandeling (incl. drankje) bedraagt 15 €.
  • Waar: we komen samen in Dilbeek (concrete plaats van afspraak volgt).
  • Thema: we kijken dankbaar terug op het voorbije jaar en blikken hoopvol vooruit naar het nieuwe jaar waarbij we onze doelen met elkaar uitwisselen. Daarbij nemen we onze psychologische basisbehoeften onder de loep en laden we onze batterijen op door het delen met en inspireren van elkaar. 

Inschrijven kan via onderstaande knop


Gezinsactiviteit 

  • Wanneer: 28 april 2024, van 10u-13u
  • Prijs: de prijs voor de gezinsactiviteit bedraagt 15 € (inclusief hapje en drankje).
  • Waar: we komen samen in de Poverstraat 12, 1700 Sint-Martens Bodegem (in de wondermooie tuin van mijn collega, Els Van Schepdael).
  • Wat: We nemen de tijd om iedereen te laten ‘landen’ in zijn eigen gezin in deze nieuwe omgeving. Vervolgens faciliteren we verbinding binnen je eigen gezin en tussen de andere gezinnen met ludieke methodieken. We voorzien ook buitenspelletjes voor de kids (& volwassenen) en lekkere hapjes en drankjes

Inschrijven kan via onderstaande knop


Neem contact op

Ontmoeting

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x