Coaching

To flourish is to find fulfillment in our lives, accomplishing meaningful and worthwhile tasks, and connecting with others at a deeper level—in essence, living the “good life.” (M. Seligman)

Meestal ontvouwt het leven zich en loopt alles op wieltjes. Bepaalde gebeurtenissen kunnen er echter voor zorgen dat het even niet meer vanzelf gaat, dat het leven wat moeilijk(er), wat stroever verloopt en aanvoelt. Deze gebeurtenissen kunnen van buitenaf ontstaan (vb. niet slagen voor je examens, verlies van een job…) maar ook van binnenuit (vb. veel stress ervaren, je eenzaam voelen of je leven maar zo-zo vinden en daar geen genoegen meer mee nemen…), nog vaker is het een combinatie van beide. Sowieso bieden deze momenten de kans om ‘iets’ te veranderen: dat kan gaan over het veranderen van studierichting, van job, maar ook innerlijke veranderingen zoals het anders omgaan met stress en spanningen en daarbij bewust op zoek gaan naar datgene wat jij nodig hebt om je beste leven te leiden.

In elk mensenleven doen deze gebeurtenissen zich voor, ook in dat van mensen die snel kunnen redeneren en intens (mee)voelen. Deze mensen worden soms ook hoogbegaafd, meerbegaafd, cognitief begaafd of … genoemd. Soms helpt zo’n ‘label’ om inzicht te brengen in wat zich voordoet, soms roept zo’n label alleen maar meer vragen en onzekerheden op. Het vermoeden of label van hoogbegaafdheid kan een (existentiële) zoektocht initiëren die je langs kronkelende wegen leidt, daarin ben je niet alleen, ook al voelt dat misschien wel zo… 

Als je wil, vergezel ik jou graag op deze boeiende tocht. Onze stapstenen zijn jouw sterktes, onze eindbestemming jouw florerende zelf!

Ik werk het liefst met (vermoedelijk) (hoog)begaafde adolescenten & (jong)volwassenen maar spring graag flexibel om met arbitraire leeftijdsgrenzen. 

Coaching

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x